Pivski kvasac će vam pomoći da očistite lice i uklonite akne

Pivski kvasac sadrži kalij koji je dobar jer ubrzava izbacivanje nečistoća iz tkiva. Pored toga, pivski kvasac sadrži velike količine bjelančevina, on pospješuje regeneraciju tkiva, čuva elastičnost kože lica i pomaže u zarastanju rana.

Pored spomenutih pozitivnih djelovanja i elemenata koje u sebi sadrži, spomenuti ćemo da pivski kvasac ima blagotvorno djelovanje na zdravlje i ljepotu kože.

Kvasac pomaže u borbi protiv akni, ekcema, upala i raznih infekcija na koži.

Bjelančevine iz kvasca osiguravaju uspješnu opskrbu stanica kože kisikom, vitaminom B2 i B6 koji reguliraju lučenje loja, odgovornog za pojavu akni na površini kože. Spomenut ćemo i to da pivski kvasac sadrži i cink, željezo, fosfor, mangan odnosno grupu minerala koji su potrebni za zdrav i lijep izgled.

Napravite sebi masku od pivskog kvasca, koja će koži lica vratiti zdravu prirodnu boju i lijep izgled. Ova prirodna maska je dobra za masnu i normalnu kožu, a možete ju koristiti jednom tjedno. Kako se pravi ova maska od pivskog kvasca? Uzmite po jednu žlicu pivskog kvasca, mlijeka ili vode, te umutite sve dok ne dobijete glatku smjesu. Ako želite, na kraju u dobivenu smjesu možete iscijediti malo limuna.

Prvo operite lice, pa razmažite masku u tankom sloju, ostavite da se osuši pa isperite. Ukoliko vas počne peckati, isperite je i ranije.