Pomaže li trčanje u mjestu? Sportske aktivnosti će vas dovesti do zdravlja…

Jedno je istraživanje pokazalo da trčanje u gradu ili po cesti i betonu može negativno utjecati na organizam, prvo zbog štetnih plinova kojima smo okruženi, ne tvrdom podlogom.

Dali je isto trčati u prirodi ili kod kuće na traci?

Advertisement

Najbolji izbor je trčanje po zemlji negdje u prirodi, šumi i trim stazama. No ako niste u mogućnosti doći do prirode, trčanje u mjestu ima svoje prednosti.

Obujte svoje trkače patike i stanite na meku podlogu. Počnite trčati u mjestu, a u isto vrijeme podižite ruke jer ćete tako potaknuti dodatnu potrošnju kalorija.

Advertisement

Trčanje u mjestu daje gotovo iste rezultate kao i trčanje vani ili na traci. U jednom satu trčanja u mjestu osoba teška 70 kilograma potroši 560 kalorija.

Trčanje u mjestu u kući ima prednost u tome što ne ovisite o vremenskim prilikama i možete to raditi kad god hoćete. U isto vrijeme možete i pratiti tv program, vašu omiljenu emisiju i vježbati.

Ako prije niste trčali, a želite početi, potrebno je krenuti polagano. Prvo 10 minuta, a daljnim danima povećavati za 10 minuta vrijeme trčanja. Obavezno napravite zagrijavanje mišića.

Advertisement