Povećanje prostate – Velik broj muškaraca pati od povećanja, benigne hipertrofije, prostate, žlijezde u obliku kestena smještene ispod mokraćnog mjehura

Velik broj muškaraca pati od povećanja, benigne hipertrofije, prostate, žlijezde u obliku kestena smještene ispod mokraćnog mjehura. Starenjem muškaraca prostata pokazuje tendenciju povećanja ili oticanja, a takvo stanje može uzrokovati poteškoće mokraćnoj cijevi i otežati mokrenje.

Bobe pilaste palme mogu izravno djelovati na uvećanu prostatu i smanjivanju upale i boli, a pomažu i učinkovitijem pražnjenju mjehura.

Ulje od bundevinih sjemenki sadrže dijuretička svojstva, te ih se koristi za ublažavanje simptoma uvećane prostate. Odličan su izvor cinka, minerala kojeg u prostati ima u velikim količinama.

Cink se preporuča za korištenje muškarcima više od desetljeća. U prostati su pronađene visoke razine cinka, a taj mineral je važan za dobro održavanje muškog reproduktivnog organa. Poznat je i kao mineral koji potiče imunitet te može biti koristan i za spriječavanje infekcija mokraćnog puta, koje također mogu nadražiti žlijezdu prostatu.

Preporuča se uzimanje pripravaka od ekstrakta pilaste palme, ekstrakta afričkog pygeuma, te vitamina C. Cink se uzima u obliku kapsule ili tablete i to jedne od 15 – 50 mg na dan.