Prednosti kave za koje niste znali

Dan bez šalice ili dvije kave sigurno za mnoge ne bi bio isti kao kada uživaju u omiljenom crnom napitku. Miris kave ujutro izmamit će osmijeh na lice, a gutljaj iste probuditi i najveće spavače. No osim već dobro poznatih svojstava, kava ima i nekoliko beneficija za koje vjerojatno niste znali.

Kosa. Dodavanje kave u regenerator je tajna za dužu i sjajniju kosu. Ovaj jednostavan savjet za ljepotu poznat je odavno. Jednostavno pomiješajte nekoliko žlica kave sa svojim omiljenim regeneratorom i uživajte u ljepšoj kosi.

Advertisement

Koža. Savršena je za piling. Možete utrljati kavu na ručnik i staviti ga na lice. Ovaj se postupak može koristiti za bilo koji dio tijela, ne nužno za lice, nego je dobar i za kožu na stopalima, koljenima i laktovima. Koža će biti mekša i imat će glatki izgled.

Advertisement

Podočnjaci. Također, kava se može koristiti kao sredstvo za eliminaciju podočnjaka koji zasigurno nisu nešto lijepo na licu. Skuhajte kavu i nakon što se ohladi nanesite ju na mjesta gdje se pojavljuju tamni krugovi, za to nanošenje najbolje se služiti ručnikom. Držite tako deset do petnaest minuta i dobit ćete dobre rezultate. Nakon toga isperite vodom području oko očiju.

Suhi šampon. Ako nemate vremena za pranje kose, može koristiti kavu kao bazu za vaš suhi šampon. Nađite dobar recept, najčešće se kava pomiješa s nekom drugom tvari da se dobije smjesa, i tako možete oprati kosu.

Mirisi ruku. Nakon rezanja luka, primjerice, teško je isprati ruke od neugodnog, intenzivnog mirisa. No uz pomoć kave i sapuna možete postići lijepi miris. Utrljajte malu količine smjese u ruke i zatim dobro isperite kako bi vaše ruke bile mirisne i čiste.

Kava nije samo omiljeno piće, nego može imati i razne druge upotrebe.

Advertisement