Pretilost i vitamini – Ako pokušavate smršaviti, savjetuje se da svakako svakodnevno uzimate dobre vitamine i minerale, tako da dobivate dovoljno hranjivih tvari

Reklamama za mršavljenje bombardirani smo svaki dan, no ne postoji čarobni lijek za to. Pravilna prehrana, redovito vježbanje i dopune mogu itekako pomoći pri spriječavanju i smanjivanju viška kilograma.

Pretilost je prava epidemija u zapadnom svijetu uzrokovana modernim načinom prehrane, života, a u SAD-u je oko 30% muškaraca i žena pretilo.

Kad je riječ o pretilosti potrebno se držati nekoliko važnih savjeta: koncentrirajte se na zdravlje, unosite manje kalorija, jedite samo kad ste gladni, pojačajte trošenje energije, pijte puno vode, začinite hranu i dodajte vlakna svojoj prehrani.

Kromov pikolinat, najučinkovitiji oblik kroma, neće pomoći da smršavite, ali će utjecati na povećanje mišićne mase ako vježbate. Krom može pomoći u održavanju normalne razine šećera u krvi. Preporuča se uzimanje jedne tablete ili kapsule od 200 mcg do tri puta na dan.

Ako pokušavate smršaviti, savjetuje se da svakako svakodnevno uzimate dobre vitamine i minerale, tako da dobivate dovoljno hranjivih tvari. Prirodni sokovi i svježe voće je pravi odabir.