Pripremite sebi sirup od cvijeta bagrema

Donosimo vam recept za pripremu sirupa od bagremovog cvijeta.

Sirup je jako dobar za liječenje prehlade, protiv grlobolje, glavobolje i protiv grčeva u stomaku.

Sastojci koji su vam potrebni da bi sebi napravili ovaj sirup su: tridesetak grančica bagremovih cvijetova, 1 litra vode, 500g šećera i žličica i pol limuntosa.

Kako se priprema sirup? Evo postupka za pripremu: U litru vode stavite šećer i pustite da se lagano kuha. Kada voda dođe do ključanja, stavite poklopac i ostavite da se lagano kuha još 20 minuta, uz povremeno miješanje. Nakon toga sklonite posudu sa vatre, pa u mlaku tekućinu dodajte limuntos. Tek kada se tekućina sasvim ohladila u posudu stavite i grančice sa cvjetovima bagrema. Bagremove grančice trebate prethodno oprati i posušiti. Pustite sve zajedno da stoji 24 sata, a nakon toga procijedite.

To je to. Dobili ste sirup koji služi kao prirodni lijek. Kada pijete ovaj sirup, razrijedite ga sa vodom jer je jako sladak. Sirup od bagrema ima jako prijatan okus, pa ga svakako trebate oprobati.

Kako smo već spomenuli, ovaj sirup od bagrema je dobar ako imate problema sa grlom, kašljem i glavoboljom. Također, sirup će vam pomoći i u slučaju grčeva u stomaku, ili u slučaju prehlade.