Prirodna rješenja protiv znojenja

Mnogi od nas imaju problema sa znojenjem, a to se posebno ističe u ovim ljetnim, vrućim danima.

Kako protiv znojenja?

Evo par prirodnih rješenja, koja mogu pomoći.

Znojenje je normalna i zdrava pojava, ali ponekad može da nam izazove probleme i dovede nas u neprijatnu situaciju. U borbi protiv pretjeranog znojenja prirodni lijekovi mogu biti daleko uspješniji od skupih kozmetičkih preparata.

Ulje crnog kima, pored svega ostalog, dobro djeluje i protiv pretjeranog znojenja. Dovoljno je da nakon tuširanja ulje namažete po rukama od prstiju do ramena i, naravno, ispod pazuha.

Čaj od žalfije kontrolira i suzbija znojenje – Od ljekovitih materija kojima obiluje žalfija, u borbi protiv znojenja jak učinak imaju njezina žućkasto-zelena eterična ulja, smola i tanin. Jednu čajnu žlicu listića žalfije prelijte šalicom kipuće vode, ostavite da odstoji par minuta, procijedite i popijte. Ovaj čaj djeluje kao prirodno sredstvo kod prekomjernog znojenja, a jedno je od najboljih sredstava protiv noćnog znojenja. Za vidljive rezultate čaj je potrebno piti dva tjedna i to po litru čaja dnevno.

Jabukov ocat će suzbiti pretjerano znojenje – Jabukov ocat djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete ispod pazuha. Suhu krpu namočite jabukovim octom i prebrišite površine tijela na kojima se učestalo znojite. Da biste spriječili znojenje stopala, dva do tri puta tjedno napravite kupku s 2 litre tople vode i 75 ml jabukovog octa, stopala natapajte najmanje 15 minuta.