Prirodni lijek koji liječi čir na želucu

Naučite kako da sami sebi napravite prirodni lijek za čir na želucu. Ono što vam treba protiv želučanih tegoba jeste kora nara.

Da bi iskoristili koru nara, jednostavno ju osušite i čuvajte doma dok vam ne zatreba.

Advertisement

Pored toga što ovaj lijek djeluje protiv čira na želucu, on će vam pomoći i u slučaju dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva i salmoneloze.

Recept za pripremu lijeka: Uzmite suhe kore nara i ključale vode u omjeru od 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šalicu ili čašu staviti 10-12 grama suhe kore nara i prelijte ju sa 200 ml ključale vode. Pokrijte podloškom za čaj da se sadržaj opari. Ostavite tako da odstoji 25-30 minuta. Nakon što je čaj odstajao, možete ga piti.

Advertisement

Tijekom dana popijte polovinu pripremljenog čaja, oko 90-100ml u 4 navrata, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Počnite sa konzumiranjem ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje.

Čaj ne trebate piti svaki dan, bolje je preskočiti jedan dan između pijenja čaja, što znači da ga pijete svaki drugi dan.

Ako niste sigurni da vam je čaj pomogao, nakon što ste uradili jednu kuru liječenja, predlažemo vam da kurku ponovite nakon sedmodnevne pauze. Tijekom liječenja, naravno ne smijete piti alkohol.

Advertisement