Prirodni lijek protiv raka – Ekstrakt iz bobica ove voćke ubija stanice raka

Rak je opaka bolest od koje svi strahujemo. Jako teško ju je izliječiti, zbog čega se prirodni lijekovi i ne prihvaćaju baš najbolje, no neki se ipak odluče na pomoć iz prirode pa svjedoče izlječenju od raka.

Biljka blushwood, odnosno Hylandia dockrillii, u slobodnom prijevodu ima naziv rumeno drvo.

Riječ je o ljekovitoj biljci izuzetnih medicinskih svojstava za koju se smatra da bi u bliskoj budućnosti mogla preuzeti primat u borbi protiv poznatih tumora.

Na sjeveru Queenslanda u Australiji, u području kišnih šuma, razvila se manja populacija Hilandia dockrillii, biljka čija su svojstva naučnici proučavali tijekom osam godina te došli do zapanjujućih podataka.

Od 300 životinja, među kojima su bili psi, mačke, konji te tasmanijski vrag, kojima su bili izazvani tumori vrata i melanomi, primjena ekstrakta iz bobica ove biljke izliječila je tumor u 75% slučajeva te se, prema navodima istraživača, nijedan od izliječenih tumora naknadno nije vratio.

Pokazalo se da sastojak koji se nalazi u bobicama ubija stanice tumora, preusmjerava krvotok od zaraženog tkiva i stimulira imunološki sistem organizma na aktivno razlaganje tumorskih ostataka.

Istraživači su napomenuli kako ovaj lijek nema nikakve nuspojave. Naime, prvi efekti djelovanja vidljivi su u roku od pet minuta, dok cijeli tumori nestaju u roku od 15-ak dana, jednostavno otpadajući s kože. No, biljka ima i svojih ograničenja. Izrazito ju je teško uzgojiti na područjima izvan sjevernog Queenslanda.

Pretpostavljamo da uzgoj biljke ne bi trebao biti problem ako uzmemo u obzir mogućnost upotrebe njenih plodova.