Prirodni lijekovi za bradavice – Par savjeta kako da sami uklonite bradavice sa kože

Neki od prirodnih lijekova koji uspješno uklanjaju bradavice sa kože su opisani u tekstu ispod. Uklonite bradavice prirodnim sredstvima.

Bradavice ili veruke su promjene na koži koje nastaju zbog djelovanja humanog papilomavirusa u epidermisu kože.

Advertisement

HPV izaziva hiperplaziju epitela i različite promjene na stanicama. Mogu se naći kao pojedinačne promjene na koži ili sluznicama, ali se češće vide multiple bradavice. Izgled i veličina bradavica ovise o tome gdje ih nalazimo, jer mogu promijeniti izgled zbog traumatizacije i iritacije kože.

U nastavku pročitajte neke prirodne, jako efikasne metode za uklanjanje bradavica sa tijela.

Ukoliko sumnjate na neku bradavicu iz bilo kojeg razloga, savjetujemo vam da ništa ne radite na svoju ruku, nego da se javite u zdravstvenu ustanovu i zatražite pregled kod dermatologa. Nakon pregleda postupite po savjetu liječnika.

Advertisement

Naučite kako da uklonite bradavice prirodnim putem. Par dobrih metoda za uklanjanje bradavica objašnjeno je u ovom članku.

Bradavice možete liječiti praškom koji možete pronaći u sredini cvijeta bundeve. Malo ga smrvite i njime nažuljajte bradavicu dva puta dnevno. Za nekoliko dana bradavica će nestati.

U proljeće otkinite maslačak i sa njegovom bijelim sokom, koji se stvara kada se prelomi stabljika, namočite bradavice više puta dnevno. Mnogi su se uz pomoć soka maslačka trajno riješili bradavica. Trebate biti spremni na promjenu boje kože na tretiranim mjestima, no nakon što bradavice nestanu i prestanete sa liječenjem koža će dobiti svoju prvotnu prirodnu boju.

Za uklanjanje bradavica oprobajte sljedeće: Izgnječite ili iscijedite sok svježe preslice ili bršljana. U tu tekućinu umočite malo pamučne vate i previjte na bradavice. Kroz neko vrijeme bradavice bi trebale nestati.

Advertisement