Prirodni sok od cikle dat će vam dodatnu energiju

Ovo je, možemo reći to tako, prirodni doping od zdravih namirnica. Kažu za ovaj sok, da daje super moći.

Cikla je već dobro poznata namirnica koja je dobra za slabokrvnost, detoksikaciju organizma i podizanje imuniteta. Često je koristimo kao prirodni lijek baš u takvim situacijama.

Advertisement

Osim gore spomenutih beneficija, trebamo znati da je cikla jako popularna kod sportaša jer povećava izdržljivost kod vježbanja i ima učinak prirodnog dopinga. Kako bi s lakoćom svladali fizičke napore na treninzima ili istrčali krug oko igrališta bez da ostanete bez zraka u plućima dovoljno je da svom tijelu priuštite moćni sok od cikle.

Ovaj prirodni sok povećava izdržljivost kod vježbanja i povećanih tjelesnih napora i to zahvaljujući nitratima. Nitrati su spojevi dušika koji smanjuju potrošnju kisika prilikom fizičkih napora.

Advertisement

Redovitom dnevnom konzumacijom pola litre soka od cikle možete učiniti zaista mnogo za svoje tijelo. Znatno će te pojačati mišićnu izdržljivost, dok se krvni tlak smanjuje.

Sastojci za napitak od cikle: 1kg cikle, 1 velika žlica meda i sok jednog limuna.

Priprema soka je jako jednostavna. Uzmite ciklu i ogulite ju. Sitno naribajte u posudu, dodajte med i sok od limuna koji će ciklu omekšati i neutralizirani njezin zemljani okus. Smjesu ostavite tri sata da odstoji i onda je protisnite kroz gusto sito snažno gnječeći da iz cikle iziđe sok ali i što više vlakana.

Svježi sok popijte ujutro na tašte.

Advertisement