Proširene vene liječite pomoću gaveza – Prirodni lijek koji će vam pomoći

Gavez je dobro poznata ljekovita biljka kod nas. On je odličan prirodni lijek protiv upala tetiva, artritisa, uganuća ili iščašenja zglobova, prijeloma kostiju i sličnih tegoba.

Kroz povijest pa sve do danas, ljudi svjedoče o ljekovitoj moći gaveza.

Gavez je uvjerljiv dokaz koliko su iskoristive ljekovite biljke, ia kako se, ukoliko znate sa njima može efikasno liječiti mnoga oboljenja.

Gavezu je latinsko ime Symphytum officinale, a u narodu je poznat i kao crni korijen, kilnjak, vela konsolida, opašica i volovski jezik.

Ima vrlo dugačku i šaroliku povijest uporabe. Zbog njegove ljekovitosti, u narodu se vjerovalo da potječe iz rajskog vrta.

Pored gore spomenutih ljekovitih svojstava, gavez je odličan i u borbi protiv upale vena.

Za liječenje upale vena koristeći gavez slijedite upute

Svježe nastrugani korijen gaveza stavite na bolna područja kao oblog. Korijen možete obložiti gazom da ga pozicionirate na mjesto bolova. Koristeći gavez na ovaj način, ublažiti ćete ili u potpunosti ukloniti sve probleme sa venama i cirkulacijom u krvotoku.

Ako nemate svježeg gaveza pored sebe, tada možete koristiti i tinkturu od gaveza. Tinktura od ove biljke također ima moć regeneracije tkiva, a protiv upale vena, uspješno se pokazala i u kombinaciji sa uljem od gospine trave. Tinkturu gaveza još bolje možete kombinirati sa tinkturom od gospine trave, umjesto sa uljem te biljke.