Recept za ljekoviti napitak od grejpa

Donosimo vam recept za pripremu ovog ljekovitog napitka koji će vam pomoći da snizite razinu kolesterola u krvi.

Kažu mnogi da je ovo jedan od najboljih i najukusnijih napitaka, koji se bori protiv viška masnoća u krvnim žilama. Zašto ne isprobati?

Advertisement

Kolesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj stanici. Već smo detaljno pisali o kolesterolu pa pročitajte, a u međuvremenu, pogledajte i recept koji će vam pomoći da snizite razinu kolesterola u krvi.

Kolesterolu se jako dobro možemo suprotstaviti uz pomoć pametnog odabira namirnica, usitnjene u čaši i svakodnevno konzumirane one kolesterol dovode u red.

Grejp je apsolutni pobjednik kada je riječ o borbi s lošim kolesterolom jer osim visoke razine vitamina C sadrži i pektin, topljiva vlakna koja snižavaju kolesterol i štite krvne žile od začepljenja.

Advertisement

U stopu ga prati celer, čije dvije stabljike dnevno su dovoljne da se razina kolesterola smanji za čak pet puta. Pri tomu je najvažnija njegova uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline čime se uklanjaju i loše masnoće.

Sastojci za ovaj ljekoviti napitak su: 1 grejp, 2 stabljike celera, vezica peršina, ¼ limuna i 3 ploške đumbira.

Priprema napitka: Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok ne dobijete gusti sok, barem jedno dnevno popijte čašu ovog svježeg napitka koji će regulirati masnoću u organizmu.

Savjet: Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati prije ručka što ostavlja dovoljno vremena da tijelo apsorbira sve sastojke i aktivira njihovo djelovanje.

Advertisement