Recepti protiv cista na jajnicima

Ciste su dobroćudne tvorevine koje se mogu javiti na jajnicima kod žena. Za njihovo liječenje najprije se treba javiti liječniku, koji će postaviti dijagnozu i znati vas savjetom uputiti na daljnje djelovanje.

Uz to, možete iskušati ove recepte za ispiranje i čajeve koji mogu pomoći.

Advertisement

Recept za ispiranje je jednostavan, a sadrži nekoliko ljekovitih biljaka. Potrebna je žlica lista bokvice, kupine, nevena i ružmarina koje se izmiješaju u litri vrele vode. Tako spremljeno ostavi se poklopljeno 2 sata, procijedi, te treba isprati dva puta u toku dana sa pola litre vode svaki dan.

Čaj kod funkcionalnih cisti sastoji se od kantariona, peršina, kamilice, peteljki višnje ili trešnje i žalfije. Sve se pomiješa u 750 ml vrele vode, doda se žlica đumbira te se ostavi jedan sat da se ohladi.

Advertisement

U slučaju pojačanog krvarenja cisti treba spremiti čaj od jedne žlice kupine, petrovca, rusomače, mljevene hrastove kore, borića i sene. Sve se dobro izmiješa, a tri žlice mješavine čaja treba preliti sa jednom litrom vrele vode. Ostavi se sat vremena i procijedi u staklenu bosu. Piti 200 ml čaja ujutro i uvečer.

Za nefunkcionalne ciste na jajnicima pripremi se čaj od jedne žlice nevena, kore cimeta, mljevene kore hrasta, ružmarina, borića i kunice. Dobro se izmiješa, pripremi i troši kao čaj kod pojačanog krvarenja ciste.

Advertisement