Ruski narodni lijek od aloje – Napravite ovaj prirodni lijek sami sebi, kod kuće

Priprema ruskog narodnog lijeka koji liječi mnoge probleme poput gripe, angine, čira na želucu, astmu i mnoge druge. Pročitajte malo o ljekovitoj aloe veri, i saznajte kako se priprema lijek ruske narodne medicine.

Pisali smo već o malenom kaktusu aloe vera, i spomenuli njegova izvanredna ljekovta djelovanja. Biljka je ljekovita zbog svog bogatog sastava, jer u aloe vera kaktusu možemo pronaći čak preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka.

Jako je zdrava her jača otpornost organizma, pomaže kod astme i alergije, štiti od raka, dijabetesa, visokog tlaka, bori se sa bakterijama, virusima i parazitima, te u još mnogo drugih situacija.

Ovom prilikom ćemo vam predstaviti recept za jedan jako dobar prirodni lijek od aloe vere.

Uzeti 300g svježe aloje (Aloa arborescens), koja nije mlađa od 1 godine ni starija od 5 godina. Prije upotrebe 5 dana biljka se ne zalijeva. Ta količina listova samelje se na stroju za meso. Tome se doda 250g cikorije, 400g proljetnog meda sa saćem, 700g pravog crnog vina i 500g čistog alkohola. Sve ovo pomiješati i čvrsto začepiti u tamnoj boci, ostaviti da stoji 5 dana na mračnom i hladnom mjestu.

Prvih 5 dana uzima se 3 puta na dan prije jela po žličicu, nakon toga 3 puta na dan po žlicu jedan sat prije jela. Nakon 5 dana stajanja ocijedi se toliko tekućine koliko je potrebno za tjedan dana, a ostalo se ostavi u tamnoj boci da stoji na mračnom i hladnom mjestu. Tako se ponavlja svaki tjedan, a jedna kura liječenja traje najviše 2 mjeseca u godini.

Ovaj lijek liječi: gripu i anginu (za 1 ili 2 dana), tuberkulozu pluća, čir na želucu, trajne glavobolje, bolesti crijeva, astmu, kostobolju, upalu krvnih sudova, bolesti srca i krvotoka, povećani krvni tlak, bubrege, a i neke vrste raka (maternice).