S ovim vježbama započnite dan – Slijedite savjete koje Vam donosimo

Prema stručnjacima, ujutro bi se trebali buditi polako i nježno, a ne odmah, kao što većina radi, naglo iskočiti iz kreveta u žurbi. Neki ljudi zbog toga mogu cijelu dan patiti od glavobolje.

Nastojte namjestiti budilicu da zvoni barem pola sata ranije nego što ste se naumili dignuti iz kreveta kako bi u miru mogli napraviti ove vježbe koje će vam pomoći da svježi i odmorni započnete dan.

Dok još ležite u krevetu, ispružite se na leđa, podignite ruke iznad glave i isprepletite prste. Noge savijajte u koljenima i dišite duboko. Ponavljajte tako nekoliko minuta.

Lezite na krevet, ruke opustite uz tijelo, a noge blago savijte u koljenima i tabanima se oduprite od krevet. Prvo lijevu nogu približite prsnom košu, te je vratite na početno mjesto, a zatim to isto učinite s desnom nogom. Ponavljajte tako nekoliko minuta.

Nakon ovih vježbi gdje ležite, sjednite na krevet, ispravite noge i kičmu te lagano spuštajte gornji dio tijela nastojeći da desni lakat što više približite desnom koljenu. Isto ponovite sa lijevim laktom.