Sami sebi napravite hidratantnu kremu

Ovom prilikom vam predstavljamo recept za hidratizirajuću kremu koja jako dobro djeluje.

Ovu hidratantnu kremu možete koristiti za njegu lica i tijela, a vjeruje se da je na ovaj način kreme pravio jedan grčki liječnik koji je živio prije gotovo dvije tisuće godina.

Advertisement

Krema se jako lako pravi, i nisu vam potrebni neki posebni aparati niti sastojci. Možete ju koristiti i kao sredstvo za skidanje šminke, ali je na prvom mjestu namijenjena za sprječavanje i peglanje bora kao i za hidrataciju lica.

Potrebni sastojci za izradu ove kreme su: Žlica domaćeg meda, 8 žlica naribanog pčelinjeg voska, 200 ml bademovog ulja i pola šalice ružine vodice.

Advertisement

Napravite sebi kremu po sljedećim uputama: U maloj posudi, na veoma niskoj temperaturi otopite med i vosak u ulju, a nakon toga ostavite smjesu da se malo ohladi. U smjesu voska i ulja kap po kap stavite ružinu vodicu dok ne dobijete odgovarajuću gustoću za kremu. To ćete morati da odredite sami po osjećaju. Kad ste prestali sa dodavanjem ružine vodice, miješajte kremu još nekoliko minuta i pretočite ju u čiste i suhe staklenke, zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

To je to. Dobili ste svoju prirodnu kremu za hidrataciju.

Advertisement