Savjeti kako protiv pojave policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika opisali smo u članku. Ovom prilikom ćemo spomenuti još neke korake koje možete poduzeti da bi liječili sindrom policističnih jajnika.

Pojavu policističnih jajnika već smo spominjali.

Advertisement

Za detaljni opis ove bolesti pročitajte članak na gornjem linku. Riječ je o bolesti koja, logično pogađa žensku populaciju. Jako je neugodna, i na žalost nimalo rijetka. Da bi liječili policistične jajnike postoje mnoge metode samopomoći, ali treba biti ustrajan i ne odustajati u kratkom vremenu.

U nastavku ćemo spomenuti neke korake koje možete poduzeti da bi liječili policistične jajnike, a to isto vrijedi i za prevenciju ove bolesti.

Potrudite se slijediti upute koje vam donosimo u nastavku teksta.

Advertisement

Promjene u prehrani su jako važne – Potrebno je jesti puno više povrća i voća, s time da se izbaci piletina (ako nije organski uzgojena) ili eventualno drastično smanji. Valja izbaciti i meso koje je masno, poput svinjetine, te ga zamijeniti puretinom (koja je odlična za živčani sustav i na njen uzgoj se ne može previše utjecati jer ima osjetljiv metabolizam), zatim riba i malo manje divljač.

Tjelesna aktivnost je također bitna – Potrebno je što više i što češće, baviti se nekim sportom. Prvenstveno se misli na brzo hodanje, trčanje kroz šumu i slični sportovi.

Izbacite mlijeko i mliječne proizvode – Ovi proizvodi u sebi sadrže neke hormone koji samo pogoršavaju stanje policističnih jajnika.

Kupovne sokove i druge napitke zamijenite čajevima koji se ne šećere – Pijte čajeve koje ste zasladili prirodnim, domaćim medom.

Izbjegavati alkohol!

Advertisement