Savjeti za dnevnu detoksikaciju organizma – Očistite organizam

Suvremeni svijet u kojem živimo prepun je toksina. Procjenjuje se da u SAD-u postoji više od 80 tisuća otrovnih kemikalija koje se redovito koriste. U našem tijelu pohranjeno je preko 500 kemikalija, a testovi pokazuju da prosječna osoba ima najmanje sedam pesticida u mokraći. Zbog svega toga neophodno je da optimalna detoksikacija organizma bude na pravoj razini.

Detoksikacijski program usredotočuje se na pet glavnih područja: stanice, krv, crijeva, jetra i bubrezi.

Advertisement

Postoji mnogo načina i proizvoda koji pomažu u detoksikaciji. Međutim, vrlo malo njih je usmjereno na rješavanje problema s pet glavnih sustava.

Ako se u stanicama nalazi toksini oni će oštetiti DNA i unutarstanične organele. To dovodi do kroničnih bolesti. Za staničnu detoksikaciju najbolji su antioksidansi koji štite DNA i mitohondrije.

Toksini koji se nalaze u krvi mogu ozbiljne naštetiti stanicama, tkivima i organima uključujući mozak. Također, može doći do kardiovaskularnih ili neuroloških problema. Za detoksikaciju krvi najbolje je jesti hranu bogatu klorofilom kao što je zeleno lisnato povrće.

Advertisement

Jetra je glavni organ koji neutralizira toksine i izbacuje ih iz tijela. Za njezino pročišćavanje idealan je đumbir. Za uklanjanje toksina ključna je zdrava žuč. Za njezino zdravlje idealne su sve biljke posebno koromač.

Redovita zdrava stolica važan je faktor za uklanjanje toksina iz tijela. Potrebno je u razdoblju od 24 sata nakon jela kroz stolicu izbaciti sve toksine. Ukoliko se to ne desi stvara se plodno tlo za opasne mikroorganizme i parazite. To može dovesti do smanjenog učinka jetre i stvaranja začaranog kruga toksičnosti koji utječe na sve organe, stanice i tkiva u tijelu.

Bubrezi su neophodni za detoksikaciju. Loše njihovo funkcioniranje dovodi do povišene toksičnosti. Osobito je štetan amonijak koji djeluje na mozak. Nezdrava detoksikacija bubrega također loše djeluje na krvni tlak i kardiovaskularne bolesti.

Advertisement