Savjeti za zategnutu kožu dekoltea i čvršće grudi

Da bi zategli kožu dekoltea preporučujemo zamrznutu limunadu. Limunadu pravite tako da sok od jednog limuna pomiješate sa 2,5 dl vode te ga zamrznete u kockice. Uzmite dobivene ledene kockice te pređite preko kože dekoltea nekoliko puta uz lagani pritisak, a zatim natapkajte ručnikom.

Jako dobri savjeti za čvršće grudi.

Isprobajte, jer vas ništa ne košta. Kažu mnoge žene da im je pomoglo da učvrste grudi.

Da bi vam grudi bile čvršće napravite smjesu od 1 žličice vitamina E u tekućem stanju, dodajte 1 žlicu jogurta i jedno jaje. Takvu smjesu umasirajte na grudi, pokrijte ručnikom i držite 20 minuta.

Recept za masku koja je također dobra za čvršće grudi: Uzmite žlicu kukuruznog brašna i pomiješajte ga sa malo vode. Umasirajte smjesu kružnim pokretima na grudi s time da izbjegavate dio oko bradavica. Bradavice možete namazati bademovim uljem te ih nakon par minuta isperite vodom, kao i smjesu sa grudi.

Ovo je recept za masku od jabuka. Radi se o tradicionalnom receptu za učvršćivanje grudi, a recept ide ovako: Izrežite 2 jabuke na sitne komadiće, dodajte malo mlijeka oko 3-4 dl. Sastojke zakuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon što se ohladila, masku nanesite na grudi, ostavite da djeluje 15-ak minuta te isperite s vodom.

Hidroterapija je također korisna za održavanje čvrstoće grudi. Prilikom tuširanja naizmjenično puštajte toplu i hladnu vodu, uperite mlaz prema grudima te radite „osmice“. Time poboljšavate cirkulaciju, a voda na taj način masira i zateže tkiva.