Saznajte koje su 4 zamjene za aspirin

Kada osjetite glavobolju, bol u mišićima ili neku drugo bol, instinktivna reakcija većina je uzimanje tablete.

Učestalo korištenje lijekova poput aspirina i ibuprofena može dovesti do nuspojava.

Postoje i prirodne zamjene za takve lijekove koji će također barem jednim dijelom pomoći u smanjenje boli.

Potencijalne nuspojave aspirina su sljedeće: žgaravica, mučnina, povraćanje, proljev, čir, krvarenje, astma, hiperaktivnost, gubitak sluha, vrtoglavica, mentalna konfuzija, pretjerano znojenje.

Saznajte koje su to prirodne alternative za aspirin.

Kurkuma – sadrži spoj koji ima snažna protuupalna svojstva. Radi se o začinu koji se već tisućama godina koristi u borbi protiv upala. Dakle, odavno je poznat u istočnoj medicini, a sve se više koristi i u zapadnoj. Odlično se slaže uz mnoga jela i definitivno se radi o sjajnom začinu, i po okusu i po učinku na ljudsko tijelo.

Kratom – prilično nepoznata biljka kod vas, ali odlična za bro i prirodno ublažavanje boli. Osim toga, daje dodatnu energiju i podiže raspoloženje. Zanimljivo da pomaže i kod odvikavanja od opijata, a to su potvrdili mnogi koji su se uspješno izliječili od toga.

Eterična ulja – ublažavaju stres koji je često uzrok problema sa zdravljem. Aromaterapija je općenito sjajan način za opuštanje.

Isiot – korijen sličan đumbiru. Bori se protiv mučnine i upala. Kao i đumbir, ima sjajne učinke na ljudsko zdravlje.

Lijekovi će pomoći, no sa sobom mogu donijeti i negativnosti, zato je uvijek dobro posavjetovati se s liječnikom, pogotovo ako uvodite nešto novo u vlastitu prehranu.

Postoje fantastične biljke koje su još nepoznate u našim krajevima, no kod nas možete saznati puno toga o njima.