Sedam mitova o fitnesu u koje svi vjerujemo

Ovo su neki mitovi o fitnesu u koje svi vjerujemo, a ne bismo trebali.

Nekako se neke stvari provuku kroz priču, medije, u raznim krugovima i postanu na svoj način viralne.

Advertisement

Tako se već kroz kratko vrijeme stvori slika da su ispravne, iako to zapravo nisu. Bez uporišta, neke logike i bilo kakvih dokaza, nekako se ipak uvjerimo u vjerodostojnost nekih nepouzdanih ‘činjenica’.

Takav slučaj imamo i u vezi fitnesa.

Pročitajte, koje su to stvari u koje vjerujemo, a nikako nisu istinite? Saznajte pravu istinu i postupite pravilno.

Čuli ste  kako je za besprijekoran six pack stomak potrebno raditi samo jutarnje trbušnjake? Naravno da ovo nije točno. Za super liniju neophodno je puno rada i znoja, ali prije toga se upoznajte s mitovima i istinama o fitnesu.

Želite da skidate salo samo sa stomaka – Istina: Ako želite da smršavite samo u jednom predjelu, morate aktivirati cijelo tijelo.

Advertisement

Sprave za vježbanje su bolje nego tegovi – Istina: Mnoge mašine ograničavaju pokretljivost i, ako ih nepravilno koristite, mogu vam više nauditi nego pomoći.

Istezanje sprečava povrede pri vježbanju – Istina: Nedavna istraživanja su pokazala da istezanje prije vježbanja nema nekog posebnog učinka.

Sve kalorije su iste – Istina: Organizam različito procesuira svježu i obrađenu hranu.

Svakoga dana treba piti osam čaša vode – Istina: Pijte samo kada ste žedni i redovno kontrolirajte urin.

Ako se više znojite, znači da sagorijevate više masti – Istina: Znojimo se kako bismo uspostavili temperaturni balans u organizmu, što znači da, ako se puno znojite, samo vam je toplo.

Za ‘pločice’ na stomaku dovoljno je raditi trbušnjake svakog jutra – Istina: Najefektnije su kardio vježbe, dijeta i kretanje cijelog tijela.

Advertisement