Sirup od crvenog luka – Posebno pogodan za djecu i one mlađe

Odličan recept za pripremu prirodnog sirupa od crvenog luka. Ovaj prirodni lijek je odličan protiv kašlja, posebno kod djece.

Crveni luk jako dobro djeluje na krvožilni sustav u ljudskom tijelu. To je namirnica koja regulira količinu kolesterola i triglicerida u krvi, te pozitivno utječe na jačanje imuniteta.

Crveni luk je gotovo neizostavna namirnica svih nama poznatih jela, pogotovo kuhanih, ali je luk osim za potrebe kuhinje, pronašao svoje mjesto i u alternativnoj medicini.

Već se godinama, kroz povijest koristi, ali su i moderna istraživanja dokazala da njegovi sumporni spojevi mogu da smanje količinu kolesterola i triglicerida te ojačaju membrane stanica u crvenim krvnim zrncima.

Osim toga, crveni luk se može koristiti i protiv kašlja, zbog čega i koristimo ovu priliku, da vam predstavimo jedan recept za pripremu prirodnog lijeka protiv kašlja, kojem je glavni sastojak crveni luk.

Ovaj lijek je izuzetno efikasan, a posebno se preporučuje manjoj djeci

Priprema ovog lijeka nije komplicirana, pa vam svakako preporučamo da isprobate.

Nadamo se da će vam ovaj sirup pomoći da se riješite neugodnog kašlja.

Za pripremu sirupa od crvenog luka uradite sljedeće: Šesto grama crvenog luka sitno se isjecka i stavi u litru i pol vode. Tome se doda 1200 grama pravog pčelinjeg meda i 60 grama šećera. Tu masu treba polako kuhati nekih 3 do 4 sata. Zatim napuniti staklenke i dobro ih zatvoriti.

Ovaj sirup je jako dobro sredstvo protiv kašlja hripavca (kod djece).

Još na temu crveni luk pročitajte u ovom članku.