Smanjite tegobe izazvane upalom krajnika – Biljni preparati protiv bolova povezanih sa upalom krajnika

Da bi se organizam što efikasnije borio protiv mikroorganizama, mora mu se osigurati dovoljno energije. Evo par savjeta kako da to uradite…

Upala krajnika je stanje upale ždrijela, krajnika i limfnih čvorova na vratu uz pridruženu povišenu tjelesnu temperaturu, bolove u zglobovima i mišićima.

Zbog upale djetetovi krajnici obično postanu vidljivo crveni i otečeni. Na inficiranim krajnicima mogu se primijetiti površine s bijelim iscjetkom poput bijelih točkica.

Nekada i adenoidne vegetacije također mogu biti otečene, takozvani treći krajnik, iako ih se ne može vidjeti. To limfno je tkivo smješteno na stražnjem dijelu grla, iznad područja gdje se nalaze krajnici. Drugi znakovi i simptomi angine uključuju jaku bol u grlu i teško gutanje, glavobolju, povišenu temperaturu i drhtavicu, te umor i bolne i povećane limfne čvorove na vratu.

Apetit je za vrijeme bolesti slabiji jer tijelo dobiva signal da je organizmu potreban odmor od hrane i da mu ne treba energija za probavu, nego za obranu od infekcije.

>> Što je upala krajnika i kako se liječi?

Zato je dobro bar dva dana jesti samo voće i povrće, piti čajeve, cijeđene sokove i vodu.

Ukoliko ne možete da izdržite ovaj režim ishrane, za ručak pojedite integralnu rižu s povrćem. Osim dijete, potrebno je ispirati grlo rastvorima koji ubijaju viruse i bakterije, a najefikasniji među njima su čaj od žalfije, razblažen jabučni ocat i limunov sok, morska sol rastvorena u vodi, tečnost sa nekoliko kapi drveta čajevca.

Ispiranje ponavljati što češće tijekom dana.