Smetnje krvotoka – Povišeni krvni tlak, sniženi krvni tlak, poremećaji cirkulacije, te oštećenja uslijed arterioskleroze

U smetnje krvotoka spadaju povišeni krvni tlak, sniženi krvni tlak, poremećaji cirkulacije, te oštećenja uslijed arterioskleroze. Sve ove bolesti mogu uzrokovati osjećaj slabosti, iskrenje pred očima, vrtoglavice, glavobolje, te trnce i žmarce.

Povišen krvni tlak, kao i nizak tlak, te oštećenja proizašla kao posljedica ateroskleroze, sve te bolesti možemo svrstati u smetnje krvotoka.

Naučite djelovati preventivno, da bi vaš krvotok bio zdrav. U slučaju da imate neki od spomenutih problema svakako se potrudite liječiti ga, a u nastavku pročitajte koje sve korake možete poduzeti.

Kako bi djelovali preventivno i u slučaju neke od bolesti, jedite što više povrća: mrkve, peršina i luka, špinata i rotkvice, te sokove od istog povrća. Preporučuje se i ulje od pšeničnih klica koje regulira krvotok, dok poriluk i češnjak snižavaju povišeni krvni tlak.

Krećite se što više na svježem zraku, prestanite pušiti i piti alkohol, a tehnikama opuštanja smanjivajte stres. Eteričnim uljima na bazi ružmarina, lavande i borovih iglica možete se masirati, a poželjno je piti čajeve od maslačka, bijelog gloga i imele. Koristite se tehnikama kojima se potiče bolja prokrvljenost kao što su trljanje suhim ručnikom, pranje naizmjenično hladnom i toplom vodom.

Kod dugotrajnijih i učestalijih smetnji krvožilnog sustava svakako je potrebno posjetiti liječnika i dogovoriti daljnje liječenje.