Soda bikarbona radi čuda – Evo par načina kako da ju iskoristite

Svi u kući imamo sodu bikarbonu, no ipak, većina je rijetko kada koristi. Da bi to promijenili, odlučili smo vam objasniti par trikova kako i na koji način možete iskoristiti sodu bikarbonu.

Pored toga što izbjeljuje zube, soda bikarbona je dobra i za mnoge druge stvari.

Piling od sode bikarbone – Ukoliko pomiješate sodu bikarbonu sa vodom, dobit ćete odličnu prirodnu smjesu za piling lica. Dobivena smjesa će ukloniti sve mrtve stanice s lica te će koži vratiti potpuni sjaj.

Uklanja naslage iz vlasišta – Dodajte sodu bikarbonu u šampon i time perite kosu. Ta kombinacija će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za njegu kose.

Soda bikarbona omekšava zanoktice – Pomiješajte sodu bikarbonu sa vodom i nanesite na kožicu i nokte četkicom od laka za nokte. Nježno trljajte i riješit ćete probleme sa zanokticama.

Njega stopala uz pomoć sode bikarbone – Vruća voda i soda bikarbona pomoći će vašim umornim stopalima. Ne samo da će soda bikarbona sa vrućom vodom omekšati kožu, nego će vas i potpuno relaksirati. Odlična je za pedikuru kod kuće.

Neželjene bradavice uklonite pomoću sode bikarbone – Stručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smjesi s limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomiješajte ih i nanesite na bradavicu koju želite ukloniti. Ostavite da se osuši i isperite vodom.