Što nutricionisti jedu prije treninga

Naizgled su pravila o obroku prije vježbanja zbunjujuća. Niste sigurni što treba jesti prije tjelesne aktivnosti kako bi ona polučila najbolji rezultat?

Donosimo mišljenja i konkretne obroke nutricionista, stoga u nastavku saznajte kakav je njihov plan prehrane prije treninga.

Zob s bobičastim vočem. “Ako vježbate ujutro, onda je ovo sjajan doručak prije treninga” – kaže Erin Palinski-Wade, nutricionistica, i nastavlja “Zob ima ugljikohidrate koji vas pune energijom tijekom treninga, a bobice pružaju antioksidanse koji se bore protiv stresa koji će djelovati na tijelo.”

Banane. “Kvalitetno složeni ugljikohidrati su najbolji izvor energije prije treninga” – složni su stručnjaci. Upravo su banane namirnica koja će vam poslužiti kao idealno gorivo za vaše tijelo. Osim toga, bogate je kalijem, koji može spriječiti grčeve u mišićima tijekom vježbanja.

Kriške jabuke i maslac od kikirikija. Idealna grickalica prije treninga. Lagani obrok u bilo koje vrijeme. Kombinacija je dobra jer se sastoji i od ugljikohidrata i bjelančevina. Stoga, jabuka umočena u maslac od kikirikija je idealna stvar prije tjelesne aktivnosti.

Pistacije i borovnice. Superzdrave namirnice. Borovnice imaju antiupalna svojstva, što pomaže u oporavku.

Voće. Smoothieji su odlični, pogotovo u kombinaciji s proteinima. Osim energije, daju hidriranost organizmu, što je iznimno bitno za vježbanje. Uz to, voda je od neizmjerne važnosti tijekom same fizičke aktivnosti, tako da uvijek sa sobom morate imati vodu. Pijte ju redovito tijekom treninga, a ne samo na kraju.

Prehrana i vježbanje idu ruku pod ruku. Jedno ne može bez drugog, stoga obratite pažnju na to što konzumirate prije i nakon treninga.