Što učiniti kada nas virusi napadnu?

Virusi nas vrebaju svakodnevno, posebno u jesen. Mnogi od nas se zapravo razbole jer nisu uspjeli reagirati na vrijeme. Što učiniti ako ste se razboljeli?

Ako vas je svladala gripa svakako izbjegavajte zagušljive prostorije i boravak u gužvama. Važno je da redovno perete ruke, te inače održavate osobnu higijenu na nivou.

Advertisement

Jedite puno voća i povrća, što će organizmu dati potrebne vitamine i druge elemente potrebne da se izbori sa bolešću.

Ako vas prehlada ili gripa sustignu, imajte ovo na umu

Kod prehlade je pogrešno pretjerano utopljavanje. Ako vas muči povišena temperatura, nemojte da nosite suviše odjeće, ili da se pokrivate više nego vam je potrebno. Umjesto toga, otvorite prozor na nekoliko minuta, obucite nešto pamučno i popijte hladnu limunadu.

Advertisement

Ako tek malo kašljete i kišete, nemojte se odmah predati i leći u krevet. Potpuno mirovanje omogućava da se u bronhijama i plućima lakše nagomilava sluz, što može dovesti do bronhitisa i upale pluća.

Poželjno je izbjegavati tešku i masnu hranu, jer ona tijekom probave oduzima snagu organizmu. S obzirom na to da virus gripa ne voli gaziranu sredinu, liječnici preporučuju uzimanje mineralne vode sa limunom, koja je istovremeno savršeni čistač jetara.

Advertisement