Stolisnik može pomoći kod upale jajnika

Upala jajnika je jako neugodna i dosta česta bolest kod žena. Mogu je uzrokovati razne vrste bakterija, ali najčešće su to gonokok i klamidija. Ako se bolest ne liječi, infekcija se može proširiti na potrbušnicu i uzrokovati po život opasnu trbušnu infekciju.

Stolisnik, u narodu poznat kao hajdučka trava, univerzalno je prirodno sredstvo za regeneraciju organizma.

Uz protuupalno djelovanje stolisnik djeluje i kao čistač organizma odnosno, on potiče izlučivanje štetnih tvari iz tijela pa je stoga poželjan u liječenju čestih upala mokraćnog kanala kod žena. Stolisnik pozitivno utječe i na probavu i cirkulaciju te ublažava menstrualne grčeve i regulira neredovite menstruacije.

Čaj od stolisnika pripremite na sljedeći način: 1 žličicu usitnjenog suhog stolisnika prelijte sa 2,5 dl kipuće vode. Pokriveno ostavite da odstoji 10-15 minuta i procijedite. Čaj trebate uzimati 30 dana, 3 puta na dan. Nakon pauze od 10 dana, ponovite kuru.

Sjedeća kupka od stolisnika – Uzmite 100-150 grama suhog stolisnika i prelijte sa 5 litara kipuće vode. Pokriveno ostavite 20-30 minuta i procijedite. Čaj koristite za sjedeću kupku. Kupka bi trebala trajati 10-15 minuta, po mogućnosti 2 puta na dan, ujutro i navečer.