Super zdravi i ukusni smoothie od aronije

Donosimo vam ovaj recept za smoothie od sibirske borovnice, odnosno aronije.

Aronija je jako zdrava biljka, opisali smo je mnogo puta pa ćemo ovu priliku iskoristiti da vam predstavimo recept za ukusni smoothie od bobica aronije.

Zbog svojih jako izraženih antikancerogenih svojstava ova biljka se smatra moćnim saveznikom u borbi protiv velikog broja bolesti, čak i malignih i teških oboljenja te bi je stoga trebalo što češće uvrstiti u svoju prehranu.

Aronija po svojoj prirodi ima pomalo trpak okus, pa je neki i ne preferiraju baš kao ukusnu namirnicu, no to trebate promijeniti jer je riječ o jako ljekovitoj biljci.

Ovaj jako efikasan antioksidans svojim pomalo trpkim okusom služi kao izvrstan dodatak raznih smoothija jer im daje notu kakvu ne možete postići korištenjem ostalih bobica koje su nešto prisutnije u našoj prehrani.

Potrebni sastojci za pripremu ovog napitka su: 2 dcl jogurta, 1 žlica prirodnog meda, 1 šalica bobica aronije, 1 banana i 1 vanil šećer.

Smoothie pripremite na sljedeći način: Navedene sastojke izmiksajte u blenderu i uživajte u bombi zdravlja.

Ovaj zdravi napitak će vam poboljšati cirkulaciju, također, on će ublažiti migrene i glavobolje. Smoothie od aronije će napuniti vaš organizam cinkom, željezom, kalijem, kalcijem, manganom i još dugim nizom vitamina potrebnih ljudskom tijelu. Uživajte!