Sve je važno, od poze do prehrane

Naučite kako začeti dječaka, a kako djevojčicu. Naravno, najvažnije je da beba dođe na svijet zdrava.

Ipak, mnogi roditelji, npr. blagoslovljeni s tri princeze bi htjeli i svog malog hahara, ili oni s trojicom mangupa svoju malu mezimicu.

Advertisement

A upravo roditelji tvrde kako su uz ove metode odredili spol svog djeteta.

Metoda O + 12 – Otkrila ju je jedna australska majka koja je imala šest sinova i godine je provela nadajući se kćeri. Nakon što je isprobala brojne metode, odlučila je isprobati seks točno 12 sati nakon ovulacije. Uspjela je i poslije samo jednog odnosa dobila je djevojčicu. Tijekom godina, ova metoda se pokazala 70 posto pouzdanom.

Metoda dr. Landruma Shettlesa – I prema ovoj metodi, koja ima i određenu znanstvenu podlogu, ključ je tempiranje seksa obzirom na ovulaciju. Oni koji žele dječaka trebaju planirati seks na sam dan ovulacije, dok oni koji žele djevojčicu 3-4 dana prije ovulacije. Shettles tvrdi da je njegova metoda točna jer je spermij koji nosi X kromosom (i rezultira rođenjem djevojčice), veći i sporiji, ali duže živi od Y (muškog) kromosoma koji je manji, brži i kraće živi. Metoda je, kaže, uspješna u više od 80 posto slučajeva ako par želi dječaka i u oko 75 posto slučajeva, ako žele djevojčicu.

Advertisement

Prehrana utječe na spole djeteta – Temelji se na hipotezi da prehrana buduće majke utiče na spol djeteta jer mijenja pH reproduktivnog trakta. Y, muški, kromosomi najbolje “uspijevaju” u lužnatoj sredini, dok X, ženski, kromosomi više vole kiselu sredinu. Tako, ako par želi dječaka, majka treba obogatiti prehranu bjelančevinama. Za djevojčicu, dobra je prehrana bogata kalcijem – pa žena treba piti više mlijeka, jesti ribe, zelene salate… Prema istraživanjima, metoda je uspješna u oko 80 posto slučajeva.

Poza tijekom seksa – Također se temelji na bržem kretanju muških spermatozoida i sporijem kretanju ženskih. Oni koji žele da beba bude muško trebaju koristiti poze koje omogućuju dublju penetraciju tokom ovulacije. Također, ženski orgazam će povećati šansu za djevojčicom.

Advertisement