Ukusan i jako zdrav puding od Chia sjemenki

Chia je biljka porijeklom iz Meksika i Gvatemale, a spada u sam vrh namirnica super bogatih vrijednim hranjivim tvarima. Pisali smo o chia sjemenkama, pa se podsjetite.

Naime, ove malene sjemenke imaju čak tri puta više antioksidanta od borovnice.

Advertisement

Ne samo to, chia sjemenke imaju tri puta više željeza i od špinata, dok vitamina C čak sedam puta više nego naranča. Već možemo zaključiti koliko su bogate korisnim stvarima za naš organizam, a da potvrdimo njihov položaj na samom vrhu zdravih namirnica, spomenuti ćemo i to da chia sjemenke sadrže osam puta više omega-3 masnih kiselina od lososa.

Dovoljno smo razloga naveli da bi se sjemenke trebale uključiti u svakodnevnu prehranu kako bi se spriječila neželjena stanja poput konstipacije. Ove sjemenke ne sadrži gluten pa su odlične za bolesnike od celijkalija.

Advertisement

U tonu Chia sjemenki, mi ćemo vam ovom prilikom predstaviti recept za ukusni i jako zdravi puding.

Pretpostavljate naravno, puding se priprema, između ostalog, od chia sjemenki.

Krenimo sa sastojcima koji su vam potrebni: 3 šalice mlijeka od lješnjaka, 4 banane, 6 žlica kakaa, 4 žlice kokosovog maslaca/ulja, 8 žlice chia sjemenki i 200g lješnjaka.

Priprema pudinga: U blender stavite mlijeko i dodajte banane, kakao i kokosov maslac. Miksajte dok se ne sjedini u jednoličnu smjesu. U posudu stavite chia sjemenke i dodajte smjesu i promiješajte da postane jednolična.

Pustite da odstoji barem 10 minuta. Lješnjake usitnite i popržite da puste miris. Puding rasporedite u posudice i pospite lješnjacima.

Dobar tek!

Advertisement