Ulje čileanske maline kao prirodna UV zaštita – Sačuvajmo zdravlje kože, posebno u ljetnom periodu kada smo izloženi štetnom sunčevom zračenju

Ulje čileanske maline (Rubus idaeus) pravi je ljetni hit. Dobiveno hladnim tiještenjem sjemenki ploda čileanske maline sastojak je svih vodećih krema, balzama i preparata za zaštitu od UV zraka od prirodnih sastojaka.

Kao za cjelokupno zdravlje, tako se trebamo brinuti i za zdravlje kože. Ovo se posebno odnosi na ljetni period, jer dolaskom toplog proljetnog, a kasnije i ljetnog vremena, utjecaj sunca na našu kožu sve je izraženiji.

Naime, UV zračenje iznimno je štetno, te može uzrokovati ozbiljne tegobe i bolesti.

Koža je najveći organ našeg tijela. Naime, koža svojom površinom zauzima blizu 2 metra, a težinom oko 2,7 kilograma.

Građena je od tri sloja, pokožice, kože i potkožja, a njena je glavna funkcija zaštita tijela. U koži se metabolizira vitamin D, koji je važan za odlaganje kalcija u kostima, u njoj se skladište mast i voda, te se nalaze završetci živaca za osjet. Sve u svemu, važno je sačuvati zdravlje kože da bi imali sveukupno dobro zdravstveno stanje organizma.

Ima iznimna hidratantna i emolijentna svojstva, uz vrlo visok sadržaj alfa i gama tokoferola (vitamin E), polifenola i ostalih antioksidansa.

Uz visoke koncentracije omega-3 i omega-6 masnih kiselina, djeluje protuupalno.

Još o ljekovitim uljima možete pročitati na našem portalu. Saznajte kako sačuvati zdravlje i ljepotu kože prirodnim preparatima, dobivenim iz ljekovitog bilja.