Ulje crnog kima jača imunitet – Odličan i jako efikasan prirodni lijek za jačanje imuniteta

Zdrav imunološki sistem preduvjet je za dug i kvalitetan život, dok za oslabljen imunitet kažemo da ga karakteriziraju česte infekcije i upale, iscrpljenost, slabost, umor, česte glavobolje, gubitak težine, nesanica, depresija i razne druge smetnje.

Ako imate neke od gore spomenutih tegoba, uzmite si ulje crnog kima jer je ono jako dobar prirodni lijek.

Ulje crnog kima glasi za najkvalitetnij i ulje sa najviše ljekovitih svojstava od svih ulja.

U slučaju ovih simptoma, ulje crnog kima treba uzimati tri puta dnevno po 30 kapi (pola kašičice) nakon jela.

Za prevenciju, prije sezone polenskih ili drugih alergija treba koristiti po 20 kapi tri puta na dan, tijekom tri mjeseca.

Ulje crnog kima regulira funkcije imunološkog sistema – stimulira rast limfocita T i B, vraća u ravnotežu sve sisteme našeg organizma, ali je i odlična terapija u slučaju konkretnih bolesti.

Redovno korištenje ovog preparata, ne samo u akutnim i kroničnim stanjima, već i u prevenciji bolesti, najbolje je što možemo da poklonimo svom organizmu.

Ulje crnog kima olakšava astmu i uklanja alergije

Sjemenke crnog kima obiluju proteinima, ugljikohidratima, zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama, kalcijem, željezom, beta-karotenom i drugim vrijednim sastojcima, a naučna istraživanja pokazala su da je upravo to razlog što djeluje na izuzetno veliki broj oboljenja.

Naime, pomaže u terapiji autoimunih bolesti kao što su multipla skleroza, reumatoidni artritis, astma, alergije, psorijaza i šećerna bolest, ali i u slučaju povišenog kolesterola, kroničnog umora, proširenih vena, hemoroida, visokog krvnog tlaka, glavobolje, slabe cirkulacije, tegoba izazvanih PMS-om, kao i gljivičnih, bakterijskih i parazitskih infekcija, ekcema, lišajeva, akni i neurodermatitisa.

Ako budete u mogućnosti uzmite sebi ovo ulje i uvjerite se u njegovu snagu i ljekovito djelovanje.