Ulje za sunčanje iz kuhinje – Recept za pripremu ulja koje štiti od štetnog UV zračenja

Naučite sami sebi da pripremite sasvim prirodno ulje za sunčanje. U nastavku vam donosimo recept za izradu ulja za sunčanje, koje svakako trebate imate sa sobom ako idete na ljetovanje.

Prirodno ulje za sunčanje.

Advertisement

Već smo spominjali koliko je važno sačuvati zdravlje kože, sa posebnim naglaskom na zaštitu od štetnog UV zračenja, tijekom ljeta.

Ukoliko ne volite koristiti kupovne proizvode za zaštitu, ili jednostavno preferirate prirodne, kod kuće pripremljene losione, ovo je odličan recept za vas.

Advertisement

Naučite kako da sami sebi pripremite ulje koje će vas zaštititi dok se sunčate i uživate na suncu. Ne idite na plažu nespremni, i ponesite sa sobom ulje koje ste sami napravili.

Za recept vam treba: 2 mrkve, 30 mililitara hladno prešanog ulja (može maslinovo ili kukuruzno), 100 mililitara sezamovog ulja, 4 kapi eteričnog ulja njemačke kamilice, 4 kapi eteričnog ulja lavande.

Mrkve pustite da se malo prosuše nekoliko dana, onda ih naribajte i pomiješajte s 30 mililitara baznog ulja.

Neka odstoji 10-ak dana. Zatim procijedite i pomiješajte sa sezamovim uljem i dodajte eterična ulja. Ovo ulje ima blaži zaštitni faktor, ali potiče ravnomjerno i brončano tamnjenje.

Advertisement