Umjesto da jedete sladoled napravite sebi ovaj ukusni i zdravi napitak

Umjesto da uživate u sladoledu, preporučujemo vam da pokušate sebi napraviti ovaj jako ukusan i zdravi šejk napitak.

Napitak koji ćemo vam predstaviti u sebi ima tek 160 kalorija, pa ga i osobe koje su na dijeti mogu konzumirati bez grižnje savjesti.

Ovaj ukusan napitak može da zamijeni sladoled, a činjenica da ima samo 160 kalorija, samo je još jedna potvrda da je dobra zamjena sladoledu. Šejk koji vam predstavljamo sadrži znatno više vlakna i proteina od najslađe ljetne poslastice. Prvi topli dani su kao stvoreni za sladoled, ali kada su u pitanju manje topli mjeseci tada vam preporučujemo isprobavanje laganih i prije svega brzinskih recepata, među kojima se ističe ovaj lagani, hranjivi i dijetalni šejk.

Napravite ovaj ukusni šejk po receptu koji vam donosimo u nastavku.

Sastojci za pripremu šejka: 1 šalica jagoda, malina ili borovnica, pola šalice jogurta sa smanjenim postotkom masti, pola šalice iscijeđenog soka naranče ili grejpfruta.

Postupak pripreme šejka: Sve sastojke ubacite u blender ili sokovnik i miksajte 30-ak sekundi, dok se svi sastojci ne spoje u jednoličnu smjesu. Možete da ga konzumirate odmah ili da ga rashladite u frižideru, ako ga konzumirate u vrućim ljetnim mjesecima.