Upala sluznice jezika (glossitis) – Kataralni oblik je najučestaliji oblik upale sluznice

Kataralni oblik je najučestaliji oblik upale sluznice i javlja se kao posljedica poremećene ishrane u težih bolesnika koji leže dulje vremena, posebice u pjegavca, šarlaha, trbušnog tifusa, srdobolje (griže, dizenterije), tuberkuloze i raka.

Naučite kako da prirodnim lijekovima liječite glossitis.

Advertisement

Ukoliko mislite da je riječ o ozbiljnijem zdravstvenom problemu svakako se obratite liječniku na pregled. U suprotnom, možete isprobati prirodni lijek koji ćemo predstaviti u nastavku teksta.

Riječ je o ljeovitom čaju koji će smiriti upalu usne šupljine.

Bolesnik osjeća da ga peče jezik te je zbog pojačanih bolova pri jelu ishrana još teža. Jezik je obložen prljavo-sivom oblogom, a površinski se sloj ljušti na pojedinim mjestima. Ta su oljuštena mjesta crvena. Potr e li dulje vremena takvo oboljenje, ono prelazi, u kroničnu bolest.

Advertisement

Liječenje upale sluznice jezika

Liječenje upale sluznice jezika, kao i svih drugih oblika bolesti jezika (crvenilo, bijele naslage, oteklina jezika i slično) vrši se čajem za liječenje sluznice usne šupljine ili stomatitisa, s tim što se u slučaju ove bolesti čaj pije 8 puta dnevno po 1 dl, u jednakim vremenskim razmacima. U slučaju ispiranja ili isplakivanja usta, hladnom čaju za ispiranje treba dodati svježeg soka od limuna.

U ishrani treba što više upotrebljavati rižu, crveni luk i divlje zelje. Hranu po mogućnosti treba pripremati u običnom biljnom ulju.

Advertisement