Uz pomoć jabučnog octa skinite viška kilograme

Jabučni ocat se kao prirodni lijek najviše upotrebljava za pročišćavanje krvi i odstranjivanje masnoća iz krvnih sudova. Ipak, u današnje vrijeme se jabučni ocat koristi i u redukcijskim dijetama.

Jedan od najboljih prirodnih lijekova koje imamo – Jabučni ocat.

Advertisement

Ovaj prirodni, ljekoviti napitak od davnina je poznat i korišten u liječenju. Mnoge se boljke i bolesti mogu liječiti uz pomoć prirodnog jabučnog octa, a poznato je da se dobro može iskoristiti i kao pomoć pri mršavljenju. Naučite kako da pravilno koristite ovaj prirodni lijek, te na kraju i kako da sami sebi napravite kvalitetan prirodni jabučni ocat.

Jabučni ocat, ako se redovito i kontrolirano uzima, uspješno otapa masnoće iz tijela jer on u sebi sadrži prirodne kiseline koje razgrađuju i ispiru sve otrove i neprobavljivu hranu iz vaših crijeva.

Advertisement

Želite li znati kako smanjiti kilograme uz pomoć jabučnog octa?

Evo odgovora. Danas se jabučni ocat primjenjuje prvenstveno u svrhu skidanja viška kilograma, a samim tim i za opće zdravlje našeg organizma. Jabučni ocat u organizmu djeluje na kiselost, acidobaznu ravnotežu organizma i na metabolizam masnoća. Baš zbog toga se jabučni ocat uvijek i koristi u kombinaciji s vodom.

Recept za mršavljenje uz pomoć jabučnog octa: Uzmite dvije žlice octa i dodajte ih u čašu vode te pijte 3 puta dnevno iza glavnih obroka. Ponavljajte ovo kroz period od dva mjeseca. Naravno, trebate se pridržavati još nekih koraka a to su da smanjite unos šećera, masnoća i soli u organizam, te povećate fizičku aktivnost. Rezultati neće izostati.

Kako da sami sebi pripremite domaći jabučni ocat?

Za pripremu jabučnog octa uzmite dvije jabuke, najbolje kisele divlje jabuke. Sameljite ih ili istucite, te iscijedite sok u odgovarajuću posudu. Sok od jabuke pustite da ‘zavrije’. Nakon vrenja sok procijedite, te na jednu litru soka dodajte litru vode, spremite to u boce i pustite ih zatvorene.

Ocat držite na umjerenoj temperaturi, najmanje mjesec dana. Ako se u njemu pojavi talog, procijedite ga uz pomoć medicinske gaze i konzumirajte ga takvog.

Advertisement