Uz pomoć jogurta uklonite neugodni zadah iz usta

Možda ste isprobali već neke metode uklanjanja neugodnog zadaha iz usta, no niste uspjeli?

Ne očajavajte, nego poslušajte savjet i uzmite jogurt u ruke.

Istraživanja koja su trebala pokazati povezanost jogurta i smanjenja vjerojatnoće kvarenja zuba, pokazala su jedan drugi zanimljiv rezultat.

Naime, grupa japanskih naučnika došla je do zaključka da je jogurt dobar za zdravlje usne duplje, grla i problema sa želucem.

U spomenutom istraživanju koje su proveli ti naučnici ispostavilo se da se svakodnevnim uzimanjem bilo koje vrste jogurta smanjuje količina neugodnih mirisa u usnoj duplji.

Također, uzimanjem jogurta se smanjuju i naslage hrane na zubima te sprječava upala zubnog mesa. Tijekom istraživanja ispitanici su dobili identične instrukcije o higijeni zuba i usne duplje, načinu ishrane te uzimanju lijekova. Od svake su osobe sakupljani i čuvani uzorci sline i naslaga sa i ispod jezika. Nakon toga je mjerena koncentracija sumpornih spojeva, što je pokazalo da se nakon šest tjedana uzimanja jogurta, razina spojeva koji izazivaju neugodne mirise smanjila za čak 80%.

Dovoljno je pojesti dva jogurta dnevno da bi se uklonio neugodan miris, smanjile zubne naslage te izliječila ili se ublažila upala zubnog mesa.

Broj bakterija u ustima ostaje isti, što bi se moglo objasniti time da se uzimanjem jogurta neke vrste bakterija koje stvaraju neugodan dah zamjenjuju drugim, ‘dobrim’ vrstama bakterija kojih ima u jogurtu.