Uz pomoć špinata ubrzajte mršavljenje – Tvari iz špinata mogu usporiti probavu masnoća i prevariti osjećaj gladi

Mnogi se bore sa prekomjernom tjelesnom masom, te traže raznorazna rješenja. Neki vole prirodna rješenja, a neki ‘čudnovata’ koja djeluju bez ikakvog osobnog napora ili odricanja.

Trebate znati da univerzalnog pristupa nema, no ono što je sigurno jeste činjenica da se treba povećati fizička aktivnost kod osobe, te da je moguće regulirati unos kalorija u organizam putem ishrane, odnosno odabira namirnica.

Ovom prilikom ćemo se usredotočiti na špinat. Ovo lisnato povrće je jako zdravo za nas općenito, a uočeno je da neki sastojci te biljke povoljno djeluju na naš metabolizam, tako pomažući lakšem gubljenju suvišnih kilograma.

Naime, studije su pokazale da neke materije iz špinata mogu usporiti probavu masnoća i prevariti osjećaj gladi. Iako je želudac još uvijek poluprazan, već osjećamo da smo siti pa je špinat tako odlična namirnica za one koji su na nekoj od dijeta.

Dobro ga je jesti uz hamburgere, pite i drugu masnu hranu. Osim toga špinat potiče probavu i pomaže kod probavnih smetnji te tako povećava lučenje mokraće iz organizma zbog visokog postotka kalija. Zato se preporučuje kod bolesti mokraćnih putova i srca jer rasterećuje rad bubrega i srca te ujedno snižava krvni tlak.

Jedna druga studija pokazuje da zeleno povrće, uključujući i špinat, pomaže u održavanju pamćenja i sprječava zaboravljivost. Stariji ljudi koji jedu puno zelenog lisnatog povrća imaju oštriji mozak i mentalno su mlađi pet godina od vršnjaka koji ne jedu povrće. Vjeruje se da je za to najodgovorniji vitamin E, kojim obiluje zeleno lisnato povrće, a tu ubrajamo i špinat.