Uz pomoć ugodnih mirisa do boljeg raspoloženja

Danas je stres jako raširena pojava u društvu. Mnogi se ne znaju nositi sa stresnim situacijama pa umjesto da si pomognu, oni zalaze samo dublje u probleme.

Kako da sebi pomognete i uklonite stres? Mnogo je načina za to, a prvi korak ka smanjenju stresa bi bio da umjesto TV uređaja pronađete način opuštanja uz pomoć prirodnih opuštajućih mirisa.

Advertisement

Advertisement

Umjesto da odmah palite televizor čim uđete u kuću i opuštate se uz TV sapunice, radije sebi upalite mirisnu lampu. Aromatični mirisi eteričnih ulja ne samo da će vas opustiti i odmoriti nego će vam popraviti raspoloženje i vratiti potrebnu energiju. Kada vas jednom opije njihov mirisni svijet, više mu nećete moći odoljeti.

Za potpuni doživljaj potrebno je odabrati kvalitetna eterična ulja stopostotne čistoće. U mirisnu lampu natočite malo vode i stavite od pet do deset kapi ulja i zapalite svjećicu. Pazite da u tanjuriću uvijek bude dovoljno vode da ne bi zagorio. Odaberite ulja u skladu sa svojim potrebama. Postoje mirisi koji podižu raspoloženje, pa čak djeluju i protiv blage depresije, a neki popravljaju koncentraciju i djeluju antiseptički, antibakterijski i antivirusno.

Advertisement