Vitamin E, rukavice i mlaka voda će sačuvati kožu ruku zdravom

U doba jeseni, vašim rukama je potrebna intenzivnija njega, a prvi korak je piling koji omogućuje bolje zadržavanje vlage. Pomoći će kreme na bazi vitamina E.

Uz lice, ruke se najviše izložene utjecajima hladnoće i vjetra stoga tijekom jeseni iziskuju intenzivniju njegu.

Najbolje ih je prati u mlakoj vodi s blagim sapunom te nakon toga dobro osušiti.

U slučaju da ruke ne osušite, isparit će sva vlaga što će izazvati pucanje i ljuštenje kože. Vruću vodu najbolje je izbjegavati jer skida prirodna ulja s kože i isušuje je.

Piling jamči bolje zadržavanje vlage – Njega kože ruku počinje pilingom kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i prljavštinu.

Piling ruku najbolje je raditi jednom na tjedan što će omogućiti koži da bolje zadržava vlagu i upija kremu.

Kreme na bazi vitamina E i ulja sprječavaju ljuštenje

Koža ruku treba štititi hidratantnim kremama s vitaminom E, zaštitnim faktorom i s anti-ageing učinkom. Odličan izbor su i kokosovo ulje i shea maslac, dok kreme na bazi petroleja treba izbjegavati jer uzrokuju pucanje kože. Pomoći će silikoni i emolijensi koji zaključavaju vlagu, omekšavaju kožu i poboljšavaju tonus.

Ne preporučuje se koristiti balzame za tijelo jer nisu dovoljno gusti, a samim time se i lako ispiru, prenosi 24sata.hr.

Rukavice su vaš saveznik lijepe kože

Kada čistite i perete posuđe preporučuje se nositi gumene rukavice koje štite od štetnih kemikalija koje pak mogu izazvati crvenilo i upalu kože. Osim kod kućanskih poslova za dubinski oštećeno kožu najbolje je prije spavanja ruke namazati hidratantnom kremom te navući pamučne rukavice. Na taj ćete način kao rezultat dobiti nježnu i njegovanu kožu.