Za artritis i srčane bolesti dobar izbor je – med!

Med se stoljećima koristi za liječenje raznih tegoba, a danas su znanstvene studije to i potvrdile. Pokazalo se da med pozitivno utječe na bolesti srca, krvožilnog sustava, te je izniman u liječenju artritisa.

Za tretiranje artritisa uzmite jedan dio meda na dva dijela mlake vode.

Dodajte malu žlicu cimetovog praha, napravite smjesu i masirajte bolne dijelove tijela. Bol bi se trebala smanjiti za jednu do dvije minute.

Ujutro i navečer također možete uzeti jednu šalicu vruće vode sa dvije žlice meda i jednom žlicom cimetovog praha. Nedavna studija sveučilšta u Kopenhagenu pokazala je da pola žlice meda i pola žlice cimeta prije doručka može pospiješiti liječenje artritisa.

Za srčane bolesti možete napraviti pastu od meda i cimeta u prahu. Nju namažite na kruh umjesto marmelade i jedite je redovito za doručak. Ovo će smanjiti nivo kolesterola u arterijama i spriječiti srčani udar. U Americi i Kanadi različiti domovi za brigu tretirali su svoje pacijente uspješno i našli da su arterije i vene koje gube svoju elastičnost i postanu začepljene starenjem bile revitalizirane.