Za bolje i redovno mokrenje isprobajte neku od spomenutih čajnih mješavina

U slučaju da otežano ili rijetko mokrite, pokušajte jedan od dole navedenih recepata koji bi vam mogli pomoći. Čaj koji će vam pomoći da olakšate izmokravanje.

Otežano mokrenje je česta pojava, koja je najčešće udružena sa još nekim simptomima, kao što su bol i nelagodnost pri mokrenju, ponekad i krv u urinu.

Ovaj poremećaj podrazumijeva otežano započinjanje mokrenja, povremen slab protok i nevoljno izbacivanje urina, uglavnom prilikom naprezanja i češće se javlja kod žena, mada od njega pate i muškarci u starijoj dobi.

U nastavku pročitajte koji će vam čajevi dobro doći za bolje izmokravanje.

Da bi imali dobro, i redovno mokrenje, savjetujemo da iskušate neki od spomenutih prirodnih lijekova.

Pročitajte članak pa isprobajte lijek koji vam se čini najbolji…

Uzmite po 20 grama lista peršina, korijena peršina, korijena zečjeg trna, plodova borovice i slatkog korijena. Sve dobro promiješajte i od te mješavine 1 žlicu prelijte sa 250 g ključale vode. Kada se napravi čaj, pustite da se ohladi pa ga pijte dok je hladan.

Ako ne možete mokriti, uzmite se 50 g lišća i korijena od celera u jednakim dijelovima i stavite u litru bijelog zdravog vina i pustite da kuha 1—2 minute. Tada presavijte čistu bijelu krpu, nakvasite u vruće vino i položite na mali trbuh, zatim previjte s nepropusnim platnom da se zadrži toplina. To se svaku večer ponavlja do potpunog ozdravljenja.