Za dobru krvnu sliku oprobajte ovaj prirodni lijek – Donosimo recept

Smanjenje razine hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kisik što dovodi do anemije.

U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi, pa ovu priliku koristimo da vam predstavimo jedan jako uspješan.

Ovaj recept preporučuju i liječnici.

Ne čudi nas efikasnost ovog lijeka ako uzmemo u obzir koje se namirnice u njemu koriste. Naime, svaka od njih je zasebno, izuzetno ljekovita, pa nema razloga da tako ne budi i kada ih kombiniramo. Namirnice su svima lako dobavljive, pa vjerujemo da ćete isprobati ovaj lijek.

Nadamo se da će vam biti od pomoći, pa u nastavku slijedi recept za pripremu, kao i upute o korištenju lijeka.

Ovaj prirodni lijek je izuzetno dobar za povećanje hemoglobina, podizanja razine krvnih zrnaca i poboljšanje krvne slike općenito.

Za pripremu ovog prirodnog leka potrebno vam je: 200 ml domaćeg meda, 200 grama jezgre oraha, 200 grama suhog grožđa, 200 ml soka od mrkve, 200 ml soka od cikle i 2 limuna.

Priprema lijeka: Operite 2 limuna. Rasijecite ih na pola i izvadite koštice. Sameljite na mašinu za mljevenje mesa ili na drugi način. Stavite smjesu u jedan sud. U smjesu samljevenog limuna dodajte med, sok od cikle i sok od mrkve. Sve to dobro promiješajte.

Nakon toga u dobivenu smjesu dodajte sitno isjeckane orahe i suho grožđe te ponovo sve promiješajte.

Dobit ćete litarsku staklenku ukusne i veoma zdrave ljekovite smjese. Čuvajte smjesu u frižideru.

Uzimajte tri puta dnevno po 1 žlicu smjese prije jela.