Za sve pušače i bivše pušače: Napitak od 3 prirodna sastojka koji čisti pluća

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerojatno su krcata toksinima iz cigareta.

Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora, đumbira, luka i kurkume.

Advertisement

Đumbir – Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.

Luk – Luk, kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sustava.

Kurkuma – Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Advertisement

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba: 400 grama luka, 1 litra vode, 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup), 2 žlice kurkume i korijen đumbira veličine palca.

Priprema napitka koji čisti pluća: Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u hladnjak i ondje držite cijelo vrijeme. Uzmite dvije žlice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.

Advertisement