Zanimljivo – što vaš mozak zaista želi za Božić

Naravno, ono što će svi drugima i sebi poželjeti za blagdane je zdravlje. Bez zdravlja nema ničeg drugog, no jeste li znali da nas materijalno zapravo ne usrećuje toliko?

Psihološka istraživanja pokazuju da na iskustva čini sretnijima, i to više nego materijalne stvari. Razlog je jednostavan, iskustva poput putovanja i avantura pamtimo cijeli život, a ushićenje za materijalnim objektom nestane vrlo brzo nakon što ga kupimo.

Kako bi održali mentalno, a time i fizičko zdravlje, bitno je s vremena na vrijeme proživjeti razna zanimljiva iskustva kojih ćemo se sjećati dugo vremena. Putovanja su najbolji primjer za to. Osim što povećavaju naše znanje o određenoj kulturi, pozitivno djeluju na psihu jer se na njima odmaknemo od svakodnevnice i zaboravimo sve negativno. Ona i spajaju ljude, pa se tako može upoznati puno zanimljivih ljudi, što opet sjajno djeluje na ono kako se osjećamo.

Puno više će nas to zadovoljiti, nego skupocjeni mobitel, sat ili nešto slično za što mnogi smatraju da su statusni simboli. Zapravo, te materijalne stvari će brzo izblijediti, htjeti ćemo još više, a tada možemo upasti u probleme.

Stoga, vaš mozak za Božić želi mir, spokoj, idealno je putovanje u krajeve gdje nema velike gužve. Želi da ga njegujete, stalno ga koristite, učite nove stvari, vještine, jezike. To će vam pomoći kako u vašem osjećaju zadovoljstva tako i u poslovnom svijetu.

Zatim, mozak želi i osjećaj voljenosti, pripadanja. Ali prije svega želi zdrav način razmišljanja, bez briga i stresova. To poklonite sebi i drugima za blagdane jer ćete tako biti sretniji, a sreća neće doći pomoću raznih skupocjenosti koje se danas nameću kao “must have”. Jer, kao što rekosmo, to je prolazna, a iskustva, prijateljstva, avanture i dogodovštine nisu.