Zanimljivost – 25 posto američkih studenata želi biti veganima

Prije 6 godina samo je jedan posto Amerikanaca bilo veganima, dakle ljudima koji u svojoj prehrani ne koriste nikakve proizvode životinjskog podrijetla. No, u tih nekoliko godina do dana današnjega, broj vegana se povećao dva i pol puta i sada iznosi 2,5 posto.

Popularnost veganske, zdrave hrane ima više uzročnika.

Trgovci su shvatili da kupci sve više potražuju takvu hranu pa su danas trgovine u SAD-u sve punije veganskim nemirnicama, a većina restorana u ponudi ima pokoji veganski menu. Isto tako, svijest društva je napredovala, pa tako sada sve više ljudi uviđa prednosti biljne prehrana, ne samo s etičke strane, nego i po pitanju učinka hrane na zdravlje.

Zanimljivi su rezultati istraživanja provedeni među studentskom populacijom. Naime, čak 18 posto studenata u Velikoj Britaniji želi postati veganima, a u SAD-u je taj postotak još veći – čak 25 posto. Također, studenti su suglasni da im je vrlo važno da uvijek imaju vegansku alternativu pri izboru hrane, bilo da jesu u studentskom domu, restoranu ili kupuju namirnice u supermarketima.

Međutim, problem se javlja u tome što studentski standard nije ni blizu dovoljan da si može priuštiti skuplju, vegansku hranu. Zbog toga udio vegana nije značajan, no on stalno raste.

Prelazak na veganski način života je idealan tijekom studentskih dana. Osoba se fizički razvila i može mijenjati životne navike. Studenti prihvaćaju različitosti i otvoreni su prema novim spoznajama, stoga je jasno zašto veganska hrana dobiva sve više podrške i sve manje predrasuda.

Ukoliko ste roditelj studenta koji razmišlja o ovakvom tipu prehrane, svakako ga podržite jer će time napraviti veliku stvar za svoje zdravlje i barem će djelomično sudjelovati u manjem ubijanju životinja poradi ljudske prehrane.