Zbog ovih namirnica ćete smrdjeti

Ako jedete ove namirnice, mogli biste drugima smrdjeti, naročito ljeti. Ljeti se često znojimo, pa ne bi bilo pametno još uz to jesti i ove namirnice.

Neke namirnice jednostavno na nama ostavljaju neugodan miris.

Ipak, to ne treba značiti da nisu dobre, posebno jer je istina potpuno drugačija. Neke od ovih namirnica neugodnog mirisa jako su zdrave, ljekovite i često nam dobro dođu.

Pokušat ćemo spomenuti neke od njih, one najpoznatije, čisto onako da vas ohrabrimo da ih konzumirate unatoč njihovom nepovoljnom efektu za naš prirodni miris.

Opet da napomenemo, nemojte ih izbjegavati, jer su zdrave, te mogu imati jako dobro djelovanje u slučaju nekih zdravstvenih problema.

Crveno meso – Češki su znanstvenici 2006. godine usporedili mirise vegetarijanaca i ljudi koji jedu meso, te su ustvrdili da vegetarijanci imaju privlačniji tjelesni miris od muškaraca koji jedu meso.

Curry i kumin – Kod nas ovi začini i nisu nešto popularni, oni koji ih jedu ovo moraju znati. Arome koji imaju ovi začini će se nagomilati u vašim porama i izazvati neugodan miris. Čak i mala količina kumina bit će dovoljna za borbu protiv vlastitog smrada.

Češnjak – Poznato je da iz usta izlazi neugodan zadah kada se najedemo češnjaka. Za to je odgovoran Alicin koji se brzo nakon konzumacije razgrađuje i pretvara u druge supstance zbog kojih se bakterije miješaju sa šećerom, a to dovodi do jakog mirisa.

Šparoge – Ako se najedete šparoga, vaša mokraća će imati intezivan miris. Šparoge mijenjaju miris urina jer se sumporni sastojci razgrađuju u probavnom traktu.