Zdravi napitak s narančom i đumbirom liječi prehladu i gripu

Predstavljamo Vam prirodni lijek protiv hunjavice, kihanja i kašlja. Naučite sami napraviti zdravi napitak koji će Vam pomoći u liječenju prehlade.

Obična prehlada je akutna virusna upala sluznice nosa koja katkad zahvaća i ždrijelo, a naziva se i rinitisom.

Prehlada je vrlo blaga bolest jer nije praćena povišenom temperaturom, a klinički je karakterizirana hunjavicom i kihanjem, začepljenošću nosa te osjećajem suhoće ždrijela. Obična prehlada je najčešća bolest čovjeka uopće.

Ovo je recept za jedan odličan, a brz i osvježavajući ljekovit napitak, koji će vas držati raspoloženim, ali i jakim i spremnim obranu od virusa koji vrebaju sa svih strana.

Običnu prehladu uzrokuju različiti respiratorni virusi, u pravilu oni slabije patogenosti, odnosno s manjom agresivnošću. Najbrojniji su i najvažniji rinovirusi, a poznato je više od 100 različitih tipova. Zatim po učestalosti dolaze koronavirusi, virusi parainfluence i adenovirusi, dok je u male djece osobito važan respiratorni sincicijski virus (RSV). Prehladu mogu ljeti uzrokovati i enterovirusi.

Sastojci za prirodni lijek su: Sok iz dvije naranče, sok iz jednog limuna, đumbir veličine palca (oguljen i očišćen), žlica meda i pola šalice vode po potrebi

Priprema zdravog napitka: Sve sastojke stavite u blender i pomiješajte. Servirajte i pijte odmah!